2011. január 23., vasárnap

Babonéz



Íme, a megígért babonéz recept, amelyet itt találtam még pár hónapja, és azóta előszeretettel készítem. 
Sajnos, mivel rákerült a céklasalátára, nem maradt fotózni való adag, ez majd legközelebb érkezik. 


Hozzávalók:
Kb. egy maroknyi fehérbab megfőzve, 
ízlés szerinti citromlé (kb. 3-4 evőkanálnyi), 
kb. fél teáskanál só, 
fél teáskanál mustár (de lehet frissen megőrölt mustármag is, most ez volt otthon). 
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, majd megfőzzük, kihűtjük. Majd a hozzávalókat az olaj kivételével egy botmixerrel jól összemixeljük.  Az olajat apránként adjuk hozzá, fokozatos keverés mellett. Az így elkészült babonéz felhasználható bármilyen étel készítéséhez majonéz helyett, pl. francia salátához, tartár helyett stb.

2 megjegyzés:

  1. De jó, de jó! :)
    Mi is szoktunk ilyet csinálni, legutóbb épp egy főzőkörön mutattuk meg, de turmixoltunk bele egy kis főtt kukoricát is. Úgy sárgásabb színe lesz, és talán kevésbé tömény. De a sima babos verzió is tökéletes!
    Szuper a blog! :))

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez igaz. Multkor en is tettem bele. Koszi, hogy irod, mert most teljesen elfelejtettem :) Koszi a dicseretet :) Meg alakul...:)

    VálaszTörlés