2011. január 26., szerda

Ebéd 20 perc alatt

Korpás, tojás nélkül készült házi tészta
Tegnapról maradt levesünk, és még mindig sok nyers káposztánk, és maradt még a napokban itthon gyúrt kiszárított tésztám, amiben mivel nincsen tartósító, fel kell használni minél előbb. Így nem is volt kérdés, hogy ma mi kerül az asztalra. Káposztás tésztát gondolom, már mindenki készített, nem is ezt a receptet írnám le, hanem a házi tészta elkészítését. Bár az is nagyon egyszerű. 

Hozzávalók - házi tésztához: 

Fél adag durumliszt,
fél adag zabpehelyliszt,
korpa,
só,
víz.

Az összetevőkből kemény tésztát gyúrunk. Kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk, kis kockákat vágunk, kicsit "fodrosítjuk", és forrásban levő olajos vízbe dobjuk. Addig főzzük, míg meg nem fő:) (nem mértem az időt, kb.10 perc). Ha megmarad nyers tésztánk, kiszárítás után kis tégelyben korlátozott ideig tárolhatjuk. 

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon szimpatikus nekem ez a tészta, csak azt szeretném kérdezni, hogy kb mennyi korpát tettél bele és milyet? Sima búzakorpát vagy zabkorpát?

    VálaszTörlés
  2. Hát, ízlés szerint tettem bele búzakorpát, nem tudom, mennyit. :(( Bocsanat, de az adagokkal mindig bajban vagyok.

    VálaszTörlés