2011. január 12., szerda

Meggyes-körtés lepény - kereken :)


Mai, "5 órai vendégeinknek" is szerettem volna a tea mellé egy kis finomságot adni. A mélyhűtőnkben sok magozott meggy van, ill. raktam el befőttként is, így ha sietni kell, és a nyár ízére vágyom, akkor egy kis meggyet használok :) Így született meg ez a sütemény, amelyet nem kockára, hanem pogácsa szaggatóval vágtam. Ettől lett különleges, ill. a karobtól, amit a tésztájába tettem + attól, hogy csak rétesliszt került bele, ettől omlósabb. :) 

Íme, a recept:

Hozzávalók:

Kb. 1 dl olaj,
10 dkg rétesliszt,
10 dkg zabpehelyliszt,
1/2 sütőpor,
10 dkg cukor,
1 kicsi Yoja szójajoghurt,
kis búzacsíra,
citromhéj,
kb. fél kiló magozott megy(befőtt),
kb. negyed kiló körte(befőtt)
kis karobpor

A sütemény összetevőit összedolgoztam, majd a tésztát olajozott, lisztezett tepsibe öntöttem. Rászórtam a meggyet és körtét, és előbb kb. 160, később kb. 120 fokon kb. 20-30 percig sütöttem. Sütés közben egy kis barnacukrot daráltam kávédarálón (=porcukor, így egészségesebb és lényegesen olcsóbb), a porcukorba is kevertem egy kis karobot. Miután kivettem, kis várakozás után pogácsa szaggatóval vágtam ki. A kimaradt részeket eltettem férjemnek, ha hazaérkezik. :) De megyek, mert hamarosan itt vannak a vendégek :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése