2011. január 13., csütörtök

Vegán, tepsiben rántott cukkini

Rántott cukkini

A vegán cukkini három dologban különbözik a megszokottól: nem fehér, hanem rostban gazdag (és ezért emésztést javító) teljes kiőrlésű lisztet használok, tojást viszont nem használok, és nem serpenyőben, hanem tepsiben sütöm.  A teljes kiőrlésű lisztbe keverek vizet, hogy sűrű massza legyen belőle, sót is teszek bele, ill. most egy kis fokhagymát is nyomtam bele. Ebbe forgatom bele a szeletelt, nyers és vizes cukkinit, majd ezután morzsába forgatom (most nem volt szezám-és lenmag otthon, ha van, akkor a morzsába ezt is szórok), és kiolajozott tepsibe helyezem. A cukkinik tetejét is meglocsolom egy kis olajjal. Közepes lángon sütöm ki.  Nővérem teljes kiőrlésű liszt helyett sárgaborsólisztet használ, ami sárgássá teszi, ill. különleges ízt is kölcsönöz neki. Borsós-répás-pritaminpaprikás rizzsel ettük, arról viszont sajnos nem készül fotó. :(

4 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! :D Megkérdezhetem,hogy pontosan hogynankészül?Mennyi ideig kell sütni,hány fokon,kell-e forgatni?Nekem a tepsiben rántott dolgok valahogy soha nem kapnak ilyen szép színt,vagy csak az aljuk pirul/sül megde az is odatapad a tepsi aljára :(

    VálaszTörlés
  2. Sajnos idot nem tudok mondani,es fokot sem. Az biztos, hogy a legnagyobb fokon kezdem el sutni, kb.10 percig,utana forgatom,kisebbre veszem. De ha meg nincsen szep szine, nem forgatom. Figyelgetni kell. Ha kiolajozom a tepsit, es a rantottakra is kenek keves olajat, nem ragad le. De lehet sutopapiron is sutni, csak meglocsolva egy keves olajjal.

    VálaszTörlés
  3. Mi ugyan nem vagyunk vegák se vegánok, de szeretünk hús nélkül étkezni, van, hogy heteket is kihagyunk. Így aztán biztosan sok receptet fogok "csórni".

    VálaszTörlés
  4. Jo csorast :) Nagy orommel olvasom a blogot, és látom, hogy nagyon sok gabonát használtok (nem csak a szokásos rizst:), és ezert is nagyon szines a blog + sok otletetek van,aminek szinten orulok :) Koszonom :)

    VálaszTörlés