2011. január 19., szerda

Reggeli sárga málnás kása

Zabpelyhes reggeli :)
Ma reggel zabpelyhet főztem kásának, és sárga málnát tettem bele. Sárga málna? Bizony. Kedves ismerőseinknek van a közelben málnásuk, és még tavaly kaptunk tőlük sárga málnát (és még van a mélyhűtőnkben), amely egy külön málnafajta. Az íze hasonló, mint a "rendes" málnáé, talán egy picit zamatosabb. De enélkül is finom lesz a kásánk :)  
Kb. 3 dl vizet tettem fel főni, kukoricatejjel (de jó bármilyen más növényi tej por is), mézzel, aszalt meggyel (ezt egy másik kedves ismerősünktől kaptuk:), kókusszal, és kicsi karobbal. Amikor forrt, kb. 2 dl zabpelyhet szórtam bele, és addig főztem, míg fel nem szívta a zabpehely a vizet, ill. meg nem puhult. A végén tettem bele a felolvasztott málnákat, hiszen az gyorsan széteshet. Melegen ettük, finom volt és jó sok energiát adoltt a napra, ilyenkor egy ideig nem vagyunk éhesek. A gabonák (most zabpehely) mellé érdemes olajos magvakat enni, mert így a legteljesebb az értékük, remekül kiegészítik egymást, segítik testünk működését :)). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése