2011. január 18., kedd

Szójahúsos tarhonya sült káposztás céklával

"Más néven: paraszttarhonya"

Mostanában (is) pörgősek a napjaink, így jól be kell osztani az időt. Így akinek kevés ideje van, de egészségesre és finomra vágyik, annak ajánlom. :)  A szója kiváló húshelyettesítő,  fogyasztása A mai ebéd kb. 20-25 perc alatt készült el, így akinek sietni kell, ám mégis egészségcsökkenti a mell- és petefészekrák, az infarktus, az agyvérzés, és a csontritkulás előfordulási esélyét, káliumban, magnéziumban, vasban, B és E-vitaminban gazdag táplálék. Többféle formában kapható (szójaszelet, szójacsík, szójagranulátum, szójakocka). A mai ebéd szójacsíkból készült. Ezt (kb. 20 dkg-ot) beáztattam kb. 10 percig vegamixes vízbe. Ez idő alatt egyrészt pörköltalapot készítettem 2 hagymából. Másrészt meghámoztam és felkarikáztam a céklát, ill. fél fej káposztát is felvágtam. Ezeket beletettem egy teflonos serpenyőbe, és pirítani kezdtem, kis vízen és olajon, köménnyel, sóval ízesítve. Ezután a szóját, miután megszívta magát a vízzel, és kicsit megpuhult, leszűrtem és kinyomkodtam, és a kész pörköltalapra tettem, pirospaprikával, majorannával és köménnyel együtt. Felengedtem vízzel, és kb. 10 perc alatt készre főztem a szójapörköltet. Persze közben kevergettem a céklát-káposztát is, nehogy leégjen :). A szójapörköltbe tettem dupla annyi vizet, amennyi tarhonyát szántam bele (kb. 2 pohárral), és amikor ezzel együtt felforrt, akkor öntöttem bele a tarhonyát. Addig főztem, amíg meg nem puhult a tarhonya is. A pirított káposztát-céklát is lezártam, és elmentem dolgozni :)) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése