2011. február 11., péntek

Gombával és rizzsel rakott vegán savanyú káposzta

Mivel sok káposztát savanyítottunk (közel 10 kg-ot), ezért - noha ajándékozunk is belőle - többször lesz abból készült étel nálunk és ezért a blogon is :) Jó hír, hogy a savanyú káposzta kevésbé fúj fel, mint a natúr káposzta :)) Ma mivel vendégeink érkeztek, gyorsan megraktam. Tegnap késő este még kifőztem rizst (3 bögre vízben 1,5 bögre rizst), illetve előkészítettem a tegnap 200 Ft/kg-ért vett gombát :) (megmostam és felszeleteltem), így ma csak egy gombapörköltet készítettem, háromnegyed kg gombából: kb. 4 fej hagymát megpároltam, majd tűzről levéve tettem bele olajat, pirospaprikát, sót, majorannát és mustárt (!). Ez utóbbi férjem receptje alapján került be a konyhánkba. Ő főzi (mama után:) a világ legjobb gombapörköltjét :). A mustár szerinte a szaftot teszi pikánssá. Vizet nem öntöttem a gombára, mert nem párolni szerettem volna, hanem az volt a célom, hogy a gomba maga engedje ki a levét. Kb. 30 perc alatt elkészült, "intenzív gázon". Ezután megraktam az ebédet:

- kis olaj, (nyers) savanyú káposzta, 
- rizs,
- gombapörkölt, 
- savanyú káposzta, 
- turmixolt natúr tofu, 

majd ugyanez még egyszer. 

A tetejére került egy kis búzacsíra is, és gyorsan összesütöttem :)
Szép hétvégét kívánunk mindenkinek, mi ma indulunk Békés megyébe, rokonainkhoz. :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése