2011. február 4., péntek

Lencsehurka magyaros krumplival

Ez egy nagyon egyszerű, egészséges és gyors étel. Ezért érdemes minél többször elkészíteni. :) 
Tegnap este megfőztem kb. 40 dkg bögre barna rizst. Így ma csak egy lencsepörköltet kellett készítenem az alábbi módon:
1 fej hagymát dinszteltem kis olajon, majd köményt, majorannát, kis borsikafüvet, pirospaprikát, sót tettem bele és a beáztatott lencsét (természetesen az áztató lé nélkül, kb. 30 dkg volt a lencse), kis vizet és gabonakolbászt és házi piros aranyat. Addig főztem, amíg a lencse meg nem puhult. Ezt követően a lencsét összekevertem a rizzsel, és tepsibe tettem, füstölt, vízzel és sóval összeturmixolt tofuval megkentem és összesütöttem. "Hagymás-magyaros" krumplival és céklával ettük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése