2011. február 14., hétfő

Puffasztott barnarizses bundában rántott szójapárizsi, krumplipürével



Ma végképp nagyon kevés időm maradt a főzésre. Ilyen esetben előszeretettel készítek krumplipürét. Előző éjjel, amikor megérkeztünk, csomagolás-pakolás közben főztem felkockázott krumplit. Hagytam a levében, hideg helyre tettem. Ma munka előtt összetörtem, és nálunk nem tejföllel, vajjal, tejjel készül a püré (mivel ezeket nem bírja a gyomrom, ill. nem is tartjuk túl egészségesnek), hanem kis olívaolajjal, és párolt hagymával. Hihetetlenül finom és éppolyan krémes lesz. Szóval pároltam hagymát, majd tettem hozzá pici olívaolajat, és ebbe forgattam bele a tört krumplit, majd alaposan összekevertem. 

Tegnap drága anyósomtól (nem szeretem ezt a szót, de hát másképp nem tudom most "bemutatni":) kaptunk puffasztott barnarizst.  Mivel kevés volt a morzsa, és kenyerünk sem volt, ezt tettem a panírhoz. És mivel drága mamától pedig házi tojást kaptunk, ezért hagyományos panír készült (de természetesen teljes kiőrlésű lisztbe forgattam fehér liszt helyett). A vegán panírról itt írtam. A rántott párizsihoz felkarikáztam a párizsit, és kipaníroztam. Végül kevés olajjal megkent tepsiben kisütöttem. (Így nem szívta be az olajat). 

Szép napot mindenkinek :)

2 megjegyzés:

  1. Ez érdekes ötlet. És hol lehet puffasztott barnarizst venni?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Én ajándékba kaptam, nem vettem még, de valószínű, hogy (nagyobb) bioboltokban biztosan kapható.

    VálaszTörlés