2011. február 15., kedd

Savanyú káposztás lencsefőzelék gombafasírttal



Nagyon egyszerű ebédünk/vacsoránk lesz: lencsefőzeléket készítettem tegnap este. Kis időre beáztattam a lencsét. Hagymát pároltam, majd kevés olajat tettem hozzá, és a leszűrt lencsét, kis majorannát, sót, babérlevelet, gabonakolbászt. Felöntöttem vízzel, főztem... Egyik svájci utam során savanyú káposztás lencsefőzeléket ettem, azóta, ha van otthon  savanyú káposzta, mindenképp teszek bele. De ez csak a rántás előtt került bele (kb. 1 kis tálnyi, összevágott káposzta). A rántás teljes kiőrlésű liszttel készült.
Mivel péntekről maradt egy kis gombánk (mélyhűtőbe téve), és a hétvégén anyósom olyan finom gombafasírtot készített, ihletet kaptam én is :) Tegnap a gombaszárakat megpucoltam, felvágtam és kis vízen, egy fej hagymával, kis majorannával megpároltam. Ma puffasztott barnarizst, két tojást (most van házi tojásunk, de egyébként zabpehelyliszt is tökéletes erre a célra), a gombát, egy nagy csokor petrezselymet, két szelet áztatott (házi) kenyeret és kis morzsát, sót, majorannát összekevertem, tettem hozzá fokhagymát is, és máris készen volt a fasírtmassza. Olajjal megkent tepsibe tettem és kisütöttem.  Finom lett nagyon. :) 

3 megjegyzés:

  1. Ez jól néz ki. Bocsánat, de tejfölt nem tett bele?

    VálaszTörlés
  2. Nem tettem bele. De növényi tejszín vagy növényi tejföl, esetleg natúr tofu is tehető bele, könnyítésnek. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, ki fogok próbálni :) Egy kérdés: hány dkg lencse kell?

    VálaszTörlés