2011. február 3., csütörtök

Tegnap esti vacsoránk: lenmagolajas, tepsiben sült krumpli



Tegnap este, miután hazaértem, a kora reggel kifőzött krumplit tettem kis lenmagolajjal kikent tepsibe,megsóztam, őrölt köménymagot szórtam rá és legmagasabb fokon kisütöttem. Amikor majdnem készen volt, még kis lenmagolajjal meglocsoltam. Nagyon szeretjük a lenmagolajat, ezért: " hidegen préselt lenmagolaj ásványi sókban, vitaminokban gazdag, zsírsavai megkötik a nehézfémsókat, csökkentik a trombózis veszélyt, a szívbetegségek esélyét. A vérsűrűség természetes csökkentője. Alacsonyan tartja a vérzsírok szintjét, csökkenti a magas vérnyomást, illetve segít abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védik őket a gyulladásoktól, tehát elősegítik a jó vérkeringést. Természetes gyulladáscsökkentő, így megelőzi vagy enyhíti az asztma, ízületi gyulladás, menstruációs görcsök, migrénes fejfájások tüneteit. Javítja a szem hajszálereinek vérellátását." Mindezekért minden nap eszünk 1-1 kanállal.  
A tepsi másik felében a mélyhűtőből kiszedett cukkinit, tofut "sütöttem" meg. Friss csírával ettük. 
A csírákról is órákat tudnék zengeni,de inkább tegye ezt ez a cikk. Itthon szoktunk csíráztatni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése