2011. február 28., hétfő

Vegán szejtánkolbász házi korpás zsemlével

A tegnapi paprikás krumpli maradt mára is, így csak vacsorára készítettem vega kolbászt, ill. zsemléket. Nem volt kedvem diókolbászt készíteni, egyrészt mert tartalékolom a diónkat másra, másrészt valami újra vágytunk, ezért készült most szejtán kolbász, az alapreceptet -amit több szempontból is módosítottam- még régebben itt olvastam: :) Nagyon gyors, egyszerű és finom - ekkora adagból 6 nagyobb rúd lesz. Kiváló kenyérfeltét, de finom főzelékekhez is, vagy rakott ételekbe, felkarikázva:

10 dkg búzasikér por,
8 dkg füstölt tofu,
2 evőkanál morzsa,
3 evőkanál darált dió,
kis búzakorpa,
2 evőkanál szójaszósz,
sok majoranna,
sok fokhagyma (kb. 2 fej),
só, kömény, kis gabonakolbász,
1 tk. házi Erős Pista,
víz, amennyit felvesz - 1-2 dl.

Minden alapanyagot a víz és szójaszósz kivételével egy tálba teszek (tofut reszelem), majd egyik kezemmel ráöntöm a vizet, és a szójaszószt, úgy, hogy közben a másik kezemmel formázom, nézem az állagát. Amikor a sikér összehúzza az egészet, és jó kemény lesz a masszánk, abbahagyom az összedolgozást :). 6 kis rudat formálok, jól becsavarom alufóliába, és közepes lángú sütőben 20-25 percig sütöm. Ezután leveszem az alufóliát, kis olajat is teszek a tepsibe, és néha-néha forgatva teljesen összesütöm. Nagyon finom.

A zsemléről nem készült fotó, ha legközelebb készítek, felteszem a receptet is, ami egyébként nagyon bevált, finom, puha lesz a zsemle. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése