2011. február 1., kedd

Vöröslencsés rizs padlizsánfasírttal és babonézes répasalátával

Ma is gyorsan kellett főzni valamit, levesünk még tegnapról maradt (ill. sütink is:).

Ezért még tegnap este feltettem kb. fél liter vizet főni, és amikor forrt, beletettem a barnarizst, sót. És kb. 1 óráig főztem, amikor majdnem puha volt lezártam a gázt. Ma kis vizet tettem bele, ill. vöröslencsét, ami kb. 5-10 perc alatt megpuhul(t). Majd a lencsés rizst leszűrtem, és párolt hagymára tettem rá, összekevertem. A vöröslencse fehérjében, rostokban, B vitaminban és vasban gazdag, a vegetáriánus étrend egyik fontos eleme: gabonanövényekkel párosítva kiegyensúlyozottá teszi a fehérjebevitelt. 
A fasírthoz kibontottam egy nyáron eltett natúr, csak füstölt padlizsánt tartalmazó üveget, és a padlizsánhoz kevertem zabpehelylisztet, párolt hagymát, egy kis reszelt sárgarépát, kis olajat, morzsát, köménymagot, majorannát, sót, és egy áztatott, tk. zsemlét. Majd a masszából fasírtokat formáztam és sütőben kisütöttem. Azért jó így sütni a fasírtot, mert így nem szívja fel a sok olajat, amit a szervezetünk nagyon nem szeret. 
A répasalátához lereszeltem a répát, babonézt készítettem (még tegnap, majd eltettem a hűtőbe), és a kettőt összekevertem. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése