2011. március 28., hétfő

Amarántos zabpehely pástétom

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. :) Régóta nagyon szeretjük, és mivel mára maradt ebédünk, nem főztem, volt időm elkészíteni a nagyon régen főzött pástétomot, így este lesz mit a kenyérre kenni :)

Egy nagy paradicsomkonzervet (140 gr) elkeverünk kb. 2 dl vízzel, 6-7 gerezd szétnyomott fokhagymával, bazsalikommal, köménymaggal, sóval, és feltesszük főni. Amikor forr, belekeverünk 2 dl zabpelyhet, és addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul. Mielőtt lezárnánk, olajat keverünk bele, ill. amaránttal dúsítjuk, ha nem elég ízletes, akkor még a felsorolt fűszerekből szórhatunk bele. 
Friss kenyérre kenve, salátával együtt teljes értékű, finom vacsora. 

4 megjegyzés:

  1. Hú, ez nagyon jól néz és jól is hangzik. Holnap kipróbálom. Köszönöm! Judit

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Szeretek hozzád benézni!!! :))

    VálaszTörlés
  3. Örülök neki :) Illetve szeretném felhívni a figyelmedet az alábbi receptpályázatra, 2 nap múlva jár le, de még várunk recepteket, amelyekből vegán receptes könyvet adunk ki...én örülnék, ha a te recepted is bekerülne :)))
    http://magdireceptek.blogspot.com/2011/02/tel-izei-vegan-receptpalyazat.html

    VálaszTörlés