2011. március 3., csütörtök

Fekete olívás hummusz


Én nagyon szeretem a csicseriborsót, férjem kevésbé. Férjem nagyon szereti a fekete olajbogyót, én kevésbé. Így kompromisszumos hummusz készült :) Ugyanis a csicseriborsóhoz szerintem nagyon illik a fekete olajbogyó. :) És férjem szerint is príma így ez a pástétom. Ezentúl így készítem :)
Nagyon olcsó csicseriborsó konzervet kaptam, így nem kellett egy éjszakára beáztatni, és utána órákig párolni. Egyszerűen egy kis hagymát pároltam,  erre tettem rá a kis lével összeturmixolt csicseriborsót, köménymagot, kis curry-t, egy gerezd fokhagymát és sót. Néhány keverés után lezártam, belevágtam 4-5 szem fekete olajbogyót és máris volt mit kenni a frissen sült lenmagos kenyérre :) 
A csicseriborsó kitűné fehérje-és kalciumforrás, magas a vas-és rosttartalma. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Magas pektintartalma pedig a vércukorszint ingadozást csökkenti. Nyersen mérgező lehet. 

2 megjegyzés:

  1. jol nez ki es jol is hangzik! remek otlet, kiprobalom.

    VálaszTörlés
  2. Orulok neki. A ceklas humusz sem semmi...mintha a hinyenc oldalon lattam volna...:))

    VálaszTörlés