2011. március 30., szerda

Kókuszos, mézes diótej

Elfogyott a mandulánk, ill. kukoricatejporunk is, így ma reggel ezzel szembesülve diótejet készítettem. (Vagyis már tegnap előkészültem erre az állapotra, a két marék dió beáztatásával:) Ebbe szoktam egy kis őrölt szezámmagot is tenni, mivel ez sem volt, most kókusz került bele. És nagyon finom lett :) 
A diót nem hámoztam meg, egyrészt idő hiányában, másrészt így karakteresebb az íze. Egyszerűen, mint írtam,  előző este beáztattam, és ma egy mély tálba tettem, kerülte bele méz és kókusz, kis forralt víz, elkezdtem botmixerezni, majd fokozatosan újabb vizet öntöttem hozzá. Kb. 2 marék dióhoz került 1 liter víz. Leszűrtem, a szitán fennmaradt részt eltettem, valamilyen diókrémes sütemény készül majd belőle. Tehát teljesült a gyors, finom, olcsó követelmény :) 

4 megjegyzés:

 1. Ez új, kipróbálom! Köszönöm! Marika, Pécsről

  VálaszTörlés
 2. Szivárvány Krisztamárcius 30, 2011

  Kedves Magdi!
  Nagyon örülök, hogy Verának (veravegakonyhaja.blogspot.com) köszönhetően idetaláltam. Már 8 éve vegán étkezem, de fél óra alatt rengeteg új dolgot tanultam a blogodon. Hihetetlen, hogy például a kukoricatej port nem ismertem eddig. Biztos, hogy sűrűn fogok hozzád jönni, köszönöm a recepteket! Szép estét!
  Egy majdnem szomszéd Dunakesziről: Kriszta

  VálaszTörlés
 3. Kedves Kriszta! Nagyon örülök, hogyha találtál újdonságokat, a kukoricatejport megéri kipróbálni. :) Szeretettel várlak, és ötleteket is várok szívesen, vagy kiegészítést, "korrigálást", amiben úgy látod, hogy arra van szükségem :)

  VálaszTörlés