2011. március 25., péntek

Mandulatej

Egy kis karobbal
Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1 percig, utána könnyedén lehúztam a héját. 
Ezt követően egy magas falú műanyag edénybe tettem, egy kis forralt víz került rá, ill. kevés vanília és méz és pici kókusz, majd botmixerrel turmixoltam, úgy, hogy fokozatosan adtam hozzá a többi vizet is (összesen kb. 1 liter víz ment bele). A végén még egy kis méz került hozzá, majd egy harisnyanadrágon leszűrtem :).
Finom magában, vagy karobbal fogyasztva, de süteménybe, palacsintába, gyümölcslevesbe, pudingba is nagyon jó. 

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    A mandula megpuhult az 1 perces főzéstől? Vagy a botmixerrel könnyedén összeturmixolható keményen is?
    Nagyon csinos a bögre. :))

    VálaszTörlés
  2. Nem puhult meg, csak a héját tudtam lehúzni. A forralt víz ráöntése segít még rajta (puhul), ill. a mi botmixerünk viszi, de érdemes inkább tálas mixerrel dolgozni, azt biztosan viszi. A szitálás nyomán a mandula nem lesz zavaró.

    VálaszTörlés