2011. március 1., kedd

Polenta szejtánkolbászos lecsóval

Ismét 15 perc alatt elkészülő ebédről írok. Régóta szeretnék köretként polentát, vagy ismertebb nevén puliszkát készíteni. Hogy miért? Nagyon gyorsan elkészül, változatossá teheti az étkezésünket és még szeretjük is ...és olyan szép színe van:) Forrásban levő, dupla mennyiségű, sós vízbe tettem a kukoricadarát, és kb. 10 percig kavargatások közepette megfőztem. Majd szétterítettem egy tálcán, és kis köröket szaggattam ki belőle, és kissé kiolajozott tepsiben megpirítottam a köröket. Közben hagymát pároltam, majd kis olajjal meglocsoltam. Ebbe forgattam bele a megpirult polenta  köröket.. Közben kibontottam egy üveg nyáron eltett lecsót, párolt hagymára borítottam, karikáztam bele a tegnap sütött kolbászból. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése