2011. március 2., szerda

Rozsos-teljes kiőrlésű zsemle

Nagyon finom, ízletes zsemlék sültek tegnap este:

Hozzávalók - kb. 10 zsemléhez:


30 dkg finomliszt,
25 dkg rozsliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 dl víz,
só, méz

Az élesztőt a mézes vízben felfuttattam, majd a lisztekhez kevertem, és jól összedolgoztam-dagasztottam a tésztát. Kb. 1,5 órára meleg helyre tettem, kb. háromszorosára kelt meg. Kiformáztam a zsemléket,  és a tepsibe téve is még 30 percet kelesztettem, majd a sütőt legkisebb lángra kapcsoltam, és 20 percig kelt a tészta abban a melegben is. Ezután sütöttem meg - előbb nagy lángon, majd kis lángra kapcsolva, kb. 25 perc alatt. 
Közben elkészítettem a holnapi ebédet is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése