2011. március 22., kedd

Sütőben sült lenmagpelyhes burgonya friss, házi ajvárral

Ma nagyon egyszerű, de - szerintünk - nagyszerű étel készült - egyszerűen sült krumplira vágytunk, mindketten, egy időben :) A nyers krumplit jól megmostam, felvágtam szeletekre, egyesével olívaolajba mártogattam, majd betettem tepsibe, és még egy kis olívaolajat adtam hozzá, és magas lángon kisütöttem. Közben lenmagot daráltam kávédarálón, és amikor 99%-osan kisült a krumpli, beleforgattam a lenmagba., (amely nagyon gazdag A,B,C,D és E vitaminokban, nagy mennyiségben található benne kálium, magnézium, foszfor, nátrium, réz, fluor, klór, nikkel, jód, kobalt, króm.) Még 1-2 percig összesütöttem.

Az ajvárhoz (vagy paprikakrémhez) elővettem a mélyhűtőből három erős és két kápia paprikát, és tepsiben, olívaolajon megpirítottam, majd kivettem a magházát és botmixerrel összezúztam, kis sót tettem bele, és máris készen volt. :)
Jégsalátát eszünk majd hozzá, kis paradicsommal dúsítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése