2011. március 21., hétfő

Tárkonyos-mustáros lencsés-pritaminpaprikás tészta, csőben sütve


Újrahasznosítás, a télies ízek jegyében:  maradt egy kis farfalle tészta, és mivel nagyon szeretjük a lencsét, amely azért alapvetően őszi, téli étel, még gyorsan ezt készítettem, a tavasz végleges beállta előtt. :) Beáztattam pár órára egy kis lencsét. Aztán kifőztem, sós, babérleveles vízben. Közben az öntethez a megmaradt tofut kis vízzel összeturmixoltam, és só, olivaolaj, tárkony, őrölt mustármag, illetve egy kis citromlé került bele (szerintem tárkony és a mustár is hihetetlenül megy a lencséhez, érdemes kipróbálni:). Összekevertem a tésztát, lencsét, pritaminpaprikát, öntetet és tepsiben összesütöttem. Tudom, egyhangú, hogy ebédre és vacsorára is tészta jutott ma, de jólesett, és örültünk neki . :) Az esti adaghoz friss zöldségeket (búzafű, paprika, retek) is ettünk. 

2 megjegyzés:

  1. Hú de fincsi lehet,igazi vitamin!

    VálaszTörlés
  2. Tenyleg finom volt, es barmilyen tesztaval elkeszitheto :)

    VálaszTörlés