2011. március 11., péntek

Betegség esetén köret körettel: zöldséges krumplipüré fokhagymás olívaolajjal locsolt répával


Tegnap drága Judit néni, akiről már írtam  küldött nekünk Gáborral (akiről szintén írtam már) egy jó nagy edény zöldséglevest. Tele finom zsenge zöldségekkel. Tegnap ezt ettünk, nagyon jól esett. És Gábor nemcsak elhozta a levest, hanem készített paprikás krumplit is. Nagyon megható volt a törődésük:)  
De ma már szerettem volna egy keveset főzni is, hiányzott egy kis konyhai ténykedés (amiben jól ki is fáradtam...). Köretet ettünk körettel, de egyszerűen rossz a gyomrunk, semmi mást nem szerettünk volna bevállalni (csak már untuk a helyi boltok gumi jellegű banánját, savanyú, ízetlen mandarinját és ehetetlen,  túlérett narancsát). Krumplipürét készítettem, de nemcsak krumpliból, hanem került bele egy fél répa és egy zeller is. Ugyanúgy, miután megfőttek a zöldségek, összetörtem, kis sót és olívaolajat kevertem bele. A répát kicsit megpároltam, majd egy kevés olívaolajban széttört fokhagymát és petrezselymet adtam hozzá. Friss cékla-zellersalátával esszük, ha majd megéhezünk.(A salátához 1:1 arányban zellert és  céklát lereszeltem, és egy kis olívaolajat, sót tettem rá, ill. még egy kis kömény is került bele. )
Ez az étel is a színe miatt kerül fel a blogra, nem a kiváló, különleges recept miatt.
Szép, és betegségmentes hétvégét kívánok mindenkinek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése