2011. április 21., csütörtök

Csicsókás burgonyapüré vegán fokhagymás bundában sült laskagombával, pisztáciával pirított céklával, répával


A hosszú, hangzatos név finom ünnepi ebédet takar. Ünnepi, mert drága férjemnek ma van a születésnapja, így az ő kedvenceiből (laskagomba, pisztácia, cékla, krumpli) találtam ki a mai ebédet. És persze, mivel munkanap van, reggel max. 1 óra volt megfőzni, elmosogatni, rendet tenni stb. Bőven belefértem az időbe. 

Csicsókát már régóta szeretnék készíteni, így most jött el az ideje. A burgonyapüré ugyanúgy készült, mint ahogyan szokott, csak most csicsókát is főztem a krumplival együtt (1:1 arányban a krumplival). Aztán hagymát pároltam vízen, és erre tettem a szétnyomott krumplit, csicsókát, sót, olíva olajat. 

A laskagombát szétszedtem, megmostam, és közben elkészítettem a vegán panírt: fele-fele arányban teljes kiőrlésű és finomlisztet kevertem össze vízzel, sóval, átnyomott fokhagymával. (sűrű palacsintatészta lett), ebbe forgattam a gombát, majd magokkal dúsított házi panírban. Tepsiben sütöttem ki. 

Egy nagy céklát és répát meghámoztam, felkockáztam, és olíva olajjal kikent tepsibe tettem, köménnyel és sóval fűszereztem és jól összepirítottam. Közben pisztáciát pirítottam (olaj nélkül,  edényben), és a végén mindent összekevertem. Fenséges lett :) Az utána következő diótorta receptjét később írom le :) 

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki. A gombát előtte nem főzted meg?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Nem, a rántani valókat mindig nyersen szoktam sütőbe tenni. Így roppanós marad mind :)

    VálaszTörlés
  3. A teszta szepen rajtamarad a gomban sutes kozben? Szeretem a panirozott dolgokat, de ritkan keszitek, mert az olajban sutest inkabb melloznem. Nagyon jol nez ki a koret (is)! :)

    VálaszTörlés
  4. Kiegeszites: ugy maradt rajta, hogy elotte lisztbe forgarram, utana jott ez a suru palacsintateszta, es utana a morzsa.

    VálaszTörlés