2011. április 22., péntek

Hideg almaleves és zabpelyhes keksz a forró tavaszi napokra :)

Relatíve sok almánk van, és szép lassan romlásnak indulnak.
Ezért - és persze a 26 fok miatt is:) -  nagyon egyszerű almaleves készült, ezúttal zabtejszínnel. Kb. 2 kg almát megpucoltam (vendégünk érkezik, ill. két napra főztem), majd kis vízen feltettem főni.

Fahéjat, szegfűszeget, mézet tettem bele. Amikor forrásnak indult, rétesliszttel és zabtejszínnel behabartam. A végén került bele citrom is.

Zabpelyhes kekszet (amit itt találtam) tálaltam mellé, amiről sajnos fotó nem készült. Azonban a receptet leírom:

100 gr hidegen sajtolt olaj,
100 gr zabpehely,
50 gr teljes kiőrlésű liszt
50 gr zabliszt,
3 ek. méz,
mazsola,
fahéj,
kókusz,
kevés darált mák,
1 alma.

Mindezeket összekeverem és kisütöm. Nagyon finom :) 

2 megjegyzés: