2011. április 4., hétfő

Sütőben sült krumplipüré, kép nélkül

Ezen a héten - mint ahogy írtam - szabadságon vagyunk, és férjem családjánál segítünk a kertészkedésben. Dinnyeoltás, paprikaültetés, sok-sok gazolás, és persze a veteményes (zeller, padlizsán, retek, borsó, répa, krumpli, hagyma) gondozása. Mindez nagyon tetszik, hiszen egész évben számítógép előtt ülök, és olyan jó legalább ilyenkor a levegőn (fóliában:) lenni, természetközelben. 
Ilyenkor nagy örömmel főzök a tágabb családnak is, hiszen anyósomat (aki éppúgy kiveszi a kertészkedésben is a részét, noha munkahelye van) szeretném egy kicsit "tehermentesíteni". :) 
Ma sütőben sült krumplipüré készült (sima krumplipüré, csak utána olajozott tepsibe tettem, és összepirítottam, a végén friss petrezselyem került rá, otthon tofut reszelnék rá, itt a "fiúk" miatt sajt került a tetejére :), mellé dinsztelt káposzta és gombafasírt (ez utóbbiról már itt írtam). Friss kenyér is sült, de ennek sem írom le a receptjét, hiszen ez is olvasható a korábbi receptek között.  Sajnos fotó nem készült, mert gyorsan elfogyott. A holnapi ebédről igyekszünk fotót is feltenni, csak itt egy kicsit nehezebb kivitelezni:)  Szép tavaszi estét kívánok mindenkinek :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése