2011. április 13., szerda

Sütőben sült krumpli, szójacsík raguval és uborkasalátával

A krumplit megmosom, felvágom, kevés olajjal megkent tepsibe teszem, köménymaggal megszórom, és magas lángon megsütöm. A végén szórok rá sót és petrezselymet. A szójacsík raguhoz beáztatom a szóját, majd forrásban lévő, vegamixes vízbe teszem, és kb. 10 percig főzöm, majd leszűröm. Eközben hagymát párolok, ráteszem a szóját, majd majorannát, köményt, borsikafüvet, pirospaprikát, fokhagymát teszek bele, kis vízzel felöntöm, és addig főzöm, amíg meg nem fő. A végén a tegnapról maradt kesutejszínt és tk. lisztet tettem bele...és persze, petrezselymet :) Uborkasalátával esszük majd. Az uborkát legyalultam, besóztam, majd kinyomkodtam a levét. Közben fokhagymát aprítottam, és elkevertem olívaolajjal és citromlével. Ezt öntöttem rá az uborkára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése