2011. április 20., szerda

Vegán "hamburgerhús"


Többféle "hamburgerhúst" szoktam készíteni, valamikor szejtánból, most éppen zabpehely volt itthon, illetve füstölt tofu és friss tavaszi zöldségek. Így a következő, nagyon finom fasírt készült a holnap esti hamburgerbe: egy répát, negyed zellert, negyed füstölt tofut lereszeltem, közben zabpelyhet főztem és hűtöttem, kevés diót (kb. egy marékkal) daráltam, majd mindent összekevertem, tettem bele köményt, majorannát, sót, kevés borsikafüvet, újhagymát, fokhagymát és sok petrezselymet :) Összedolgoztam, kilapítottam és kisütöttem olajjal megkent tepsiben :) Házi zsemlébe tesszük majd, és zöldségekkel együtt esszük, természetesen babonézzel és házi ketchuppel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése