2011. május 10., kedd

Bean burrito


Nagyon szeretjük ezt az ételt, mert rendkívül gyors (ha jól előkészítjük:), és nagyon finom. Eddig mindenkinek ízlett, amit az mutat a legjobban, hogy nagyon gyorsan elfogy:) És mivel vegánok vagyunk, így az eredeti mexikói recept egy kissé változott :) 


Hozzávalók - a tortilla-hoz:



2,5 dl liszt – ebből 1 dl teljes kiőrlésű liszt, 0,5 dl rozsliszt és 1 dl finomliszt,
1 dl víz,
só.


Tortilla elkészítése:

Összekeverjük a tészta alapanyagait, rugalmas tésztát kapunk. A végén beolajozzuk a kezünket, és átgyúrjuk még a tésztát, majd egy folpack-ba csomagolva hagyjuk fél órát pihenni (ez idő alatt elkészítjük a tölteléket). 
Ezután 6 darabra szedjük, és mindegyik darabot folyamatosan lisztezve nagyon vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk, és száraz teflonos palacsintasütőben kisütjük. Nyugodtan mélyhűtőbe tehetjük, miután kivesszük, gyorsan dolgozhatunk vele, és úgy is nagyon finom lesz. 
Ma elővettem a mirelit tortillákat, és az alábbi tölteléket készítettem hozzá:



Hozzávalók - a töltelékhez: 


1 fej hagyma, 
2 Kidney babkonzerv, 
1/2 pritaminpaprika, 
1/2 üveg savanyú uborka, 
1/2 füstölt tofu.


Elkészítés: 


Egy fej hagymát vízen megpároltam, erre tettem rá a két kidney babkonzervet, fél apró kockára felvágott pritaminpaprikát és fél üveg szintén kockára vágott savanyú uborkát. Egy kevés erős paprikát (már friss, hazai, Békés megyei fóliából érkezett kedves rokonainkkal együtt a hétvégén:), sót,  ill. növényi tejszínt (most Joya volt itthon) és kevés teljes kiőrlésű lisztet. Amikor besűrűsödött, lezártam, megtöltöttem a tortillákat, olajozott tepsibe tettem, és kevés növényi tejszínnel és szezámmaggal megszórtam, összesütöttem. A sütést leszámítva ma kb. 10 perc munka volt vele :) Uborkasalátával ettük (az is friss, hazai:)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi!
    Nagyon finom volt a burrito, köszönjük szépen.
    Szeretettel: Feri (Gödöllő)

    VálaszTörlés
  2. Szívesen :) Meglepetés itt "találkozni" :) Szép napot! :)

    VálaszTörlés