2011. május 27., péntek

Cukkinis-kaukukkfüves pestós trikolor farfalle, bazsalikomos paradicsomsalátával + provance-i rakott tészta


Tíz perces ebéd, ami azért készült, hogy drága férjem korán indulva tudjon magával vinni ebédet, mert csak késő éjszaka ér  haza.  
Kifőztem a trikolor tésztát (Lidl-ben vettem, spenótos-répás durumtészta, és ugyanannyiba került, mint a sima, egyszínű:), közben cukkinikarikát és póréhagymakarikát vízen pároltam, majd tettem bele olívaolajat, kakukkfüvet, rozmaringot,  sót; és miután elfőtt a víz, fekete olivát és pestót is. És máris készen volt a friss ebéd, bazsalikomos paradicsomsaláta készült hozzá. (Olívaolaj+citromlé+összevágott bazsalikom+fokhagyma+só -->ez lett ráöntve a paradicsomra.)

A provance-i rakott tésztához direkt több tésztát főztem, amihez készítettem zöldségpörköltet is (hagymát vízen pároltam, majd erre került majoranna, gabonakolbász, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű és a zöldségek: kukorica, répa, borsó, zöldbab, spárga. Megpároltam, és amikor majdnem készen volt, kevés liszttel besűrítettem. Í tésztát így raktam meg:
- olajozott tepsibe tettem tésztát, majd a zöldségpörkölt felét, majd növényi tejfölt, póréhagymakarikákat, friss kakukkfüvet és rozmaringot, olajat, majd ismét tésztát, pörköltet, növényi tejfölt, és morzsát, paradicsomkarikát, szezámmagot. Sajnos elfogyott, mielőtt fotóztunk volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése