2011. május 1., vasárnap

Diótorta


Sógoromnak és drága férjemnek készült ez a torta, születésnapjaik alkalmából.  A piskótához az alábbiakat kevertem össze:

- 15 dkg barnacukor,
- 15 dkg dió (darálva),
- 8 dkg simaliszt,
- 7 dkg zabliszt,
- kevés lenmagpehely, vízben feloldva (tojás helyett),
- foszfátmentes sütőpor (fél zacskónyi),
- 1 dl víz,
- 4 ek olaj,
- kis citromhéj.

Mindent összekeverek, kisütöm.

A krémhez (sajnos most vajjal készült, de inkább a vegán verziót írom le):

- két csomag vaníliás puding,
- 1 l kukoricatej,
- cukor,
- rengeteg dió (darálva),
- karob,
- pálmavaj (200 gr).

Mindent összekeverek, és megkenem a kihűlt tortalapot, amelyet 3 fele vágok előtte.

4 megjegyzés:

  1. A lenmag helyett a burgonyapehely is jó?

    VálaszTörlés
  2. Szia Magdi!
    Szeretnék Neked adni valamit, gyere nézd meg!http://haddegyemmeg.blogspot.com/2011/05/kreativ-blogger-dij.html Olvastam, hogy vannak gondjaid a májaddal, tettem fel egy tisztítókúrát, gyere, nézd meg!

    VálaszTörlés
  3. Moni: nem tudom, azzal meg nem probaltam. Marmint nem osszehuzas celjabol probaltam a lenmagpelyhet. De utanajarok :)

    VálaszTörlés
  4. Eszter: koszonom, nagyon kedves vagy. Hamarosan ki is teszem, es megjelolok en is bloggereket, akiknek tovabbadnam :) A tisztitokuraert is este atnezek, ezt is koszonom! :)

    VálaszTörlés