2011. május 30., hétfő

Kása-kuglóf :)

Ma, vendégeink tiszteletére a reggeli kásánkat kuglóf alakúra készítettem. (Előző reggel, ebédkészítés közben készült a kása, hogy jól meg tudjon dermedni.)
Dupla kukoricatejes vízben főztem ki zabpelyhet és árpapelyhet és kókuszt, mézet, mazsolát, citromhéjat, majd rétegezve beletettem a formába: 

egy réteg kása, 
egy réteg feketeribizli lekvár (még tavaly tettem el), 
majd megint kása, lekvár, 
és ismét kása.

A tetejére karobmáz, és  barátainktól kapott málna-mandula-marcipán lekvár (ők itt vették: www.hazilekvar.hu), illetve kókusz is került :) 
Finom volt :) 

2 megjegyzés:

  1. De jól néz ki,megcsinálom majd tejberizzsel .Málna-mandula-marcipán lekvár??Micsoda ízorgia lehet,te készítetted?

    VálaszTörlés
  2. Nem én készítettem, hanem kaptuk vendégeinktől; ők is vették: http://www.hazilekvar.hu/ (Vác közelében, Vácrátóton készítik). De ihletet kaptam :) Lehet, hogy nem jól fogalmaztam, át is írom majd.

    VálaszTörlés