2011. június 14., kedd

Almarózsa és újbóli eltűnésünk oka :)

A hosszú hétvégét Békés megyében, férjem családjánál töltöttük, és megszedtük a nem is olyan régen ültetett borsót (közel 4 nagy láda lett, öröm volt fejteni is :), ill. meggyet, cseresznyét is szedtünk, és 140 óriási láda paprikát;: ezt nem magunknak, hanem eladásra :)
Ezen kívül szedtünk még házi paradicsomot, uborkát, cukkinit, tököt, hagymát, répát, kukoricát, céklát, és kaptunk fokhagymát, csillagtököt; szóval beköszöntött számunkra is az igazi zöldségszezon. Persze, főztem is az elmúlt napokban, ma pl. rizi-bizit és cukkinifasírtot, ill. görög salátát; mákos palacsintát. :) Csak időnk nem volt fotózni, írni. 
Sógornőm receptje (és közreműködése) nyomán még vasárnap reggel készültek az alábbi almás-rózsák. :) 
1 leveles tésztába bújtattunk kb. 6 szem almát: a tésztát kinyújtuk, fahéjas cukorral megkenjük, közben 3 perc alatt almaszeleteket párolunk (mézes vízben), majd a tésztát 3 ujjnyi vastag csíkokra felszeleteljük, az almákat hosszanti irányba rátesszük, majd végül feltekerjük. Mutatós és finom sütemény, és nem utolsósorban rendkívül üdítő is. :) Érdemes muffinsütőben sütni, így szép szabályos lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése