2011. június 26., vasárnap

Csőben sült tavaszi zöldségek penne tésztával

20 perc időráfordítással elkészíthető finom ebéd? Igen! :) Kifőztem fél kg penne tészát, és közben készítettem egy finom zöldségpörköltet is: 1 fej hagymát kevés vízen megpároltam, erre tettem rá 250 dkg mexikói zöldségekeveréket (én tettem el: kertünkből való borsó, kukorica, répa van benne), majorannát, fokhagymát, köményt, borsikafüvet, sót, pirospaprikát, olajat. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte. Amikor megpuhultak a zöldségek, kevés zabtejszínt és 3 ek. lisztet kevertem hozzá. Megvártam, amíg rotyog egyet, majd lezártam. Összekevertem a megfőtt, leszűrt tésztával, egy hőálló edényt kiolajoztam, ebbe tettem bele, majd a tetejére zabtejszín és szezámmag került, és közepes lángon kisütöttem. Nagyon finom lett!:) 

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon jó kis recept.
    Segíts nekem, a zabtejszín helyettesíthető sima tejszínnel?
    Üdv, Hugi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Ha jo suru a fozotejszin, akkor igen, vagy akar tejfollel is finom.

    VálaszTörlés
  3. Ez is jól hangzik. Fogok csinálni valami hasonlót!

    VálaszTörlés
  4. :) Orulok neki, majd elolvasom, mi lett belole :)

    VálaszTörlés