2011. június 14., kedd

Kötelező nyári cseresznyés pite

Vendégeink voltak, nem sok fotózni való maradt. De ha ismét készítek, bepótlom :)
Cseresznyeszezonban kötelező sütemény, nagyon finom, gyorsan elkészül, és egészséges is - már amennyire egy sütemény az lehet. :)

Hozzávalók:

kb. 2 csésze meleg víz,
1/5-öd csésze olaj,
1/6-od kocka élesztő,
6 csésze liszt (most én csak fehéret, ill. durumlisztet tettem bele),
kis só,
10 dkg cukor,

1 kg cseresznye, kevés cukor, 3-4 ek. búzadara

A tészta alapanyagjait összedolgozzuk, és kb. 30 percet pihentetjük. Eközben kimagozzuk a cseresznyét, becukrozzuk, és búzadarát keverünk hozzá. 
A tésztát kétfele szedjük: olajozott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik adagot, majd ráhelyezzük a cseresznyét, és beborítjuk újabb tésztával. Kb. 30-40 perc alatt kisütjük :) 

4 megjegyzés:

  1. Én is sütöttem, csak még nem tettem közkincsé.
    Tényleg kihagyhatatlan. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Magdi!

    Először is hálám a sok jó receptért!! :)

    Szeretném kérdezni,hogy kb hány fokon süssem?
    Válaszod előre is köszönöm,
    Szép Napot Nektek!
    Ivett

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ivett, 150 (nalam ez a kozepes lang) sutottem, a vegen vettem kisebb langra.

    VálaszTörlés