2011. június 17., péntek

Vegán meggyes-epres-vaníliás rakott kalács :)

Holnap reggeli vendégünknek készült ez a finomság, ill. délután meglepetésként visszük valakiknek. :)  Mivel volt meggyünk, ill. liszt, élesztő, cukor mindig van itthon, kézenfekvő volt, mi készül.

Hozzávalók a kalácshoz:

60 dkg liszt -fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt,
15 dkg cukor,
vanília,
citromhéj, mazsola, 1 marék meggy,
2,5 dkg élesztő,
0,5 dl olaj,
kb. 1,5 dl víz.

Hozzávalók az öntethez, ill. a "szóráshoz":

4 csomag vaníliás pudingpor,
2 liter kukoricatej,
cukor,
--
1 kg meggy,
--
1 üveg eperlekvár (idei, ajándékba kaptuk:),
--
házi "dejó": napraforgómag, búzacsíra, vaníliás cukor.


Sima kelt kalácstésztát készítettem, mazsolával, ebbe tettem bele kelesztés (40 perc) után a kimagozott meggyet, majd kisütöttem (előbb nagy lángon, majd közepesen, kb. 30-40percig sült.

Az öntetet elkészítettem, majd elindult a rétegezés:

- kalács (szétdarabolva),
- magozott meggy, eperlekvár,
- dejó,
- vaníliás puding.

Ezt háromszor ismételtem.
Ekkora adagból 2 nagy tál lett, és egy kis tál, férjemnek, mára :) Kihűlve nagyon üdítő, finom nyári csemege :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése