2011. június 24., péntek

Nyári finomfőzelék avokádó-habarással

Zsenge répából, borsóból és krumpliból készítettem főzeléket, kicsit másképp:) Vízen hagymát pároltam, majd erre tettem felkarikázott répát, borsót, felkockázott krumplit, kevés olajat, sót, köményt, és addig főztem, amíg meg nem puhult. Közben elkészítettem a habarást: fél avokádót összeturmixoltam egy kevés natúr tofuval, olívaolajjal, vízzel és 4 kanál tk. liszttel, ezt kevertem a főzelékhez. Összeforraltam, majd tettem bele friss petrezselymet. Nagyon finom, pikáns, különleges lett :) 

2 megjegyzés:

  1. De jó ötlet avokádóval habarni!!
    AnazarKonyhatündér

    VálaszTörlés
  2. Igen, ma reggel villant be az otletem, orultem neki (nagyon szeretjük az avokádót salátákban, úgy emlékszem a blogodról, te is:) . De majd meg fejlesztem az otletet.:) Pl. avokado-pudingrol (pl.edes, csokis) mar olvastam, szeretnem azt is kiprobalni -csoki nelkul:)

    VálaszTörlés