2011. június 8., szerda

Vegán gyümölcsös piskóta

A fotó nem sikerült sajnos, én készítettem, 1 perc alatt, és este is volt már, nem találtam a vakut stb. :)

Ez a sütemény még múlt héten készült. Az adagokat nem mértem (egyéni fejlesztés), de próbálom rekonstruálni:

Hozzávalók: 

30 dkg  liszt,
1dkg élesztő,
2 kanál lenmagpehely, 1dl  vízbe áztatva,
3-4 ek. karobpor,
1 üveg cseresznyebefőtt (vagy 1/2 kg friss cseresznye),
3 dl Alpro szójajoghurt,
0,5 dl olaj,
1ek. méz,
1 citrom héja,
1 marék mazsola,
50 g cukor.

Elkészítés:

Összekevertem a cukrot, lisztet, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a szójajoghurtot, mézet, a vízbe áztatott lenmagpelyhet, olajat. Majd ketté vettem a tésztát: 2/3-ad részébe karobot  és mazsolát kevertem, 1/3-ad részébe pedig kimagozott meggyet. A karobos tésztát olajozott-lisztezett tepsibe tettem, és 5 percig elősütöttem. Ekkor tettem rá  a tészta másik részét, és készre sütöttem. A végén eper, áfonya került rá. Máskor a tésztába is epret, áfonyát teszek majd (csak most kis adagot kaptam). Vendégeinknek és nekünk is ízlett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése