2011. június 2., csütörtök

Vegán kaporszósz szezámos tepsis burgonyával

A múlt héten egyik barátunktól kaptunk kaprot. Betettem rögtön a mélyhűtőbe, de túl sokat gondoltam rá, így máris elő kellett vennem, és szósz készítenem belőle. :) A tepsis krumpliról már írtam (pl. itt), így most csak a kaporszósz receptjét osztom meg - tegnap este készült, mára:
1 fej hagymát vízen megpároltam, majd hozzátettem az apróra vágott kaprot (kb. 1/4 kg-ot), felöntöttem egy kevés vízzel, olajat öntöttem hozzá, ill. sóval fűszereztem. Amikor megpuhult, 2 dl zabtejszínnel (most bolti) és 1-1,5 tk. liszttel habarást készítettem, beleöntöttem, még megvártam, amíg felforr, kevés citromlevet facsartam bele, és lezártam. 


2 megjegyzés:

  1. Ugyanígy készítem én is, csak hagyma nélkül. Mi is krumplival szoktuk enni :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez a nyerő kombináció: kapor+krumpli :)

    VálaszTörlés