2011. július 25., hétfő

Karfiolleves

Ismét hűvösebb van, jólesik a forró leves - ezúttal már itthon készítem, de békés megyei, házi, minőségi alapanyagból (minden a kertből van:). 
Nálunk a karfiolleves mindig más.:) Amilyen hangulatban vagyok, úgy készítem: valamikor aranysárga, valamikor piros, valamikor fehér. :) Most piros készült, kevés rántással. 2 répát, 2 krumplit, 1/4 zellert megpucoltam, feldaraboltam, és köménnyel, vegamix-szel, 1 paprikával, 1 paradicsommal, 1 fej egész hagymával, 4 gerezd fokhagymával ízesítve félkeményre pároltam. Ekkor tettem bele a rózsáira szedett karfiolt (fél karfiolt, férjem nagynénjétől kaptuk tegnap. :)  Eközben rántást készítettem, ezt kevertem bele, majd petrezselymet szórtam rá, és még 10 perig főztem. Nagyon finom :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése