2011. július 2., szombat

Karobmázas, sárgabarackos-diós mézes piskóta

Nem a legszebb, de nagggggyon finom! :)
Ez a sütemény a maradékokból készült, mivel holnapi vendégeinknek ezzel a piskótával készítettem somlóit ma este, és ami kimaradt, nem szerettük volna, hogy kárba vesszen. 
De máskor is készítek majd, mert nagyon harmonikus, finom desszert lett. :) 

Hozzávalók a mézes piskótához:

3 bögre teljes kiőrlésű durumliszt,
1 bögre finomliszt,
1/2 bögre cukor,
1/2 bögre méz,
1 tk.szódabikarbóna,
2 bögre víz,
1-2 ek. citromlé,
1 bögre olaj.

Hozzávalók - a karobmázhoz:


1/2 bögre karobpor,
1/2 bögre cukor,
8 ek. kukoricaliszt (nem volt most kukoricakeményítő itthon, de ezzel is tökéletes lett:),
kb.1/2 liter víz.

A piskóta összetevőit összekevertem, és kisütöttem (még péntek délután, akkor volt időm, azóta a hűtőben várta sorát:)
A puding tulajdonképp a somlóiba szánt "öntet" volt, csak hát ez is egy kevés kimaradt. A puding alapanyagait összekevertem, és összefőztem.  Majd a piskótát félbevágtam, megkentem finom, sűrű házi baracklekvárral, rátettem a tetejét, és jól megkentem karobpudinggal. :) A végén diót szórtam rá. 
A somlói receptével holnap jelentkezem :) 

2 megjegyzés:

  1. Hú, ez nagyon jól néz ki :) És milyen szép a fotó! :) És egyszerű az elkészítése. Kipróbáljuk, köszönöm!Más liszttel is működik?

    VálaszTörlés
  2. Orulok, ha tetszik. Szerintem nem lett szep, de nagyon finom :)

    VálaszTörlés