2011. július 4., hétfő

Nyári receptes ízelítő


Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is lefotóztuk, sőt, pár nyárit is a múlt héten. Ízelítőül hoztam egy málnás omlettet :) És a recept (amely Nagy Zsuzsától származik):

Hozzávalók:

2,5 dl vaníliás szójatej vagy zabtej
1/2 bio citrom reszelt héja és leve
10 dkg lágy barnacukor (melaszos)
1 púpozott teáskanál ARM & Hammer természetes szódbikarbóna (a hagyományosat nem ajánlom, mivel ezek laboratóriumi körülmények között készített vegyszerek, a sütőporok még egy alumínium származékot is tartalmaznak, ami az Alczheimer-kór kialakulását okozza)
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
12,5 dkg finomliszt
1 vanília rúd ledarálva
6 evőkanál extra szűz olíva olaj
Krém:
5 dl vaníliás szójatej
40 dkg málna
1/2- 1 csésze méz (ízléstől és a méz édességétől függ, hogy mennyit teszünk bele) használhatunk xilitet vagy stéviát is ízlés szerint
8 dkg kukorica keményítő
1 evőkanál kókuszzsír/olaj
Készen kapható nyomós szójahabtejszín

Elkészítés:

Előző nap válogassunk ki 20 dkg ép szemű málnát és tegyük félre.Turmixoljuk el a maradék 20 dkg málnát és 4 dl hideg szójatejet majd főzzük fel. 1 dl hideg szójatejben keverjük el a kukorica keményítőt, majd mikor felforrt a málnás tej keverjük hozzá, adjuk hozzá a mézet is és folyamatos kavargatás mellett sűrítsük be a málna pudingot. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Másnap robotgéppel 1-2 púpozott evőkanál kókuszzsírt keverjünk hozzá és hagyjuk hogy a hűtőben kicsit megdermedjen a krém.
Keverjük össze egy keverőtálban a tészta hozzávalóit és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk le kanalanként a tésztát, vigyázva, hogy a tésztakorongok ne olvadjanak össze. 150 fokon süssük meg 20-30 perc alatt, tűpróbáig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése