2011. augusztus 18., csütörtök

Gombás-padlizsános makaróni szezámmagos koktélparadicsomokkal

Tegnap barátunktól kaptunk - a kertjükből - több fürt frissen leszedett koktélparadicsomot. Hihetetlen illata és íze volt (van is:). Nem bírtam ki, hogy az ebédbe ne kerüljön egy kevés belőle. 
Egy nagy fej hagymát vízen megpároltam, erre tettem rá 2-3 nagyobb felvágott paradicsomot (ezt még a békés megyei kertünkből:) és 2-3 szintén kockákra vágott paprikát (lecsós alapot készítettem), majd kb. 200 gr reszelt gombát (ennyi volt itthon), és egy nagy padlizsánt, szintén kockázva. Majorannával, sóval ízesítettem. Puhulásig főztem, a végén bazsalikomot adtam hozzá. Közben szezámot pirítottam, ill. a koktélparadicsomokat olívaolajjal megkentem és beleforgattam a megpirult szezámba. 
A tésztára szószt és koktélparadicsomokat halmoztunk (a fotózáshoz, ill. majd ebédre is így fogyasztjuk :) 

3 megjegyzés:

  1. Csodaszép, és biztos nagyon finom is, amellett, hogy nagyon egészséges :)

    VálaszTörlés
  2. :) Orulok, ha tetszik. Tenyleg finom volt :)

    VálaszTörlés