2011. augusztus 16., kedd

Kovászos korpás durumbucik

Régen jelentkeztem, pedig minden nap főztem a festés alatt is. Volt mexikói rizs rántott padlizsánnal, krumplis tészta, thai tészta, görög gyümölcsleves, szóval gyors ételek készültek, csak fotózni nem volt idő. Viszont nagyon szép lett a lakás :).
Ma ismét nem kenyeret sütöttem, hanem más pékárut. Tahinis padlizsánkrémmel esszük majd vacsorára, erről majd írok,ill. lefotózzuk. 

A buci hozzávalói:

45 dkg durumliszt, 
10 dkg búzakorpa, 
3 ek. olívaolaj, 
só, 
2 dkg élesztő, 
kb. 2,5 dl víz,
méz,
kömény-és lenmag.

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttattam, úgy, hogy a vízbe tettem lisztet is, azaz kovászt készítettem. Gyönyörűen feljött. Közben összekevertem a lisztet, korpát, magokat, sót, olajat. A kovászt hozzáadtam a száraz alapanyagokhoz, ekkor öntöttem hozzá a vizet (amennyit felvett). Kb. 10 percig dagasztottam, majd 1 órát kelesztettem. Kiformáztam (7 db lett belőle), középen hosszanti irányba bevágtam, vízzel megkentem, és még 30 percet hagytam a tepsiben is kelni. Majd a sütő legkisebb fokozatán szintén kelesztettem, 30 percig. Ezt követően megkentem olajjal, és a sütőbe visszatéve készre sütöttem (kb. 20-30 perc alatt). Nagyon puha, finom lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése