2011. szeptember 5., hétfő

Aszalt paradicsomos zakuszka

Nagyon szeretjük a padlizsánt. És mivel rengeteg van belőle (saját), így most padlizsánt padlizsánnal eszünk Ma zakuszka készült. 

2 kaliforniai paprikát (szintén saját kertben termett:) és 2 nagyobb padlizsánt olívaolajjal kikent tepsiben jó alaposan megsütöttem. (Sütés előtt félbe vágtam a paprikákat és a padlizsánokat is)

Közben kevés vízen (szintén saját kertből szüretelt:) hagymát pároltam. 

Majd a héjából kikapart padlizsánt, a felkockázott paprikát rátettem a hagymás alapra, tettem hozzá (Lengyelországban vett:) aszalt paradicsomot, kb. 3-4 szemet, és mindezt meglocsoltam olívaolajjal, sóval fűszereztem és összebotmixereztem. Nagyon finom lett :) 

2 megjegyzés:

  1. Hogyan termesztitek a padlizsánt? Fólia alatt?

    VálaszTörlés
  2. Anyosomeknal, Bekes megyeben, folia alatt. En tulajdonkeppen mindent csak elultetek, aztan havonta, amikor megyunk, kicsit apolom-locsolom, majd szuretelni megyunk, szoval aranyeletunk van ilyen szempontbol:)(Es halasak vagyunk az otthoniaknak:)

    VálaszTörlés