2011. szeptember 22., csütörtök

Friss szőlőlekváros palacsinta karoböntettel

Nagyon szeretjük a szőlőt és a palacsintát is. A kettőt együtt még nem ettük, itt volt hát az ideje.:) Merthogy hét elején kaptunk nagyon finom szőlőt. Palacsinta pedig akár minden nap készülhetne nálunk. :) A szőlők hirtelen romlani kezdtek, és nem volt kedvem lekvárt bontani, ezért készítettem almatölteléket is, ill. pár darabba szőlőlekvárt. A szőlőszemeket beletettem egy edénybe, és - vega gél társaságában - elkezdtem főzni, kb. 5 percet főztem csupán, és késznek nyilvánítottam. Nagyon finom volt, darabos, elég édes (cukor nélkül is:) stb.
A karoböntethez 4-5 evőkanálnyi karobot elkevertem 2 ek. mézzel, folyékony Hulala tejszínnel (ezt nem mértem, amennyit felvett a karob). Krémes állagú öntet lett belőle. Ezzel csurgattuk le, az almás és a szilvás palacsintákat is.
A palacsintatésztáról itt írtam. 

7 megjegyzés:

  1. Tetszik a karoböntet ötlet! Nekem még van egy-két hüvely Hvarról, ebből jut majd ötletnek is ;-)

    VálaszTörlés
  2. Orulok, hogy tetszik. :) A karobot mi nagyon szeretjuk :)

    VálaszTörlés
  3. Szerelmes vagyok a képeitekbe. :))))

    VálaszTörlés
  4. Szia Magdi! Mit takar a vega gél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      http://magdireceptek.blogspot.hu/2011/07/dr-oetker-vega-gel-es-mult-heti-meggyes.html

      Törlés