2011. szeptember 19., hétfő

Vegán krátersütemény

A múlt heti (csütörtöki) feketeerdő tortából kimaradt elég sok "puding-krém", és gondoltam, mai vendégeink számára ezt fogom "újrahasznosítani". 

Hozzávalók:

Vegán "csokis" piskótához:

25 dkg liszt, 
10 dkg cukor, 
6 ek. olaj, 
2,5 dl víz, 
3 ek. karobpor,
1 késhegyni Arm & Hammer sütőpor. 

A pudinghoz:

1/2 l kukoricatej,
3 csomag vanília ízű pudingpor, 
cukor/méz ízlés szerint, 
1 dl Hulala tejszín. 

A tészta hozzávalóit kikeverjük, közben a vegán pudingot is elkészítjük: a kukoricatejet feltesszük kevés cukorral forrni, és ez idő alatt kevés vízzel kikeverjük a pudingokat. Amikor forr a növényi tej, beleöntjük, és addig főzzük,amíg be nem sűrűsödik. Amikor kihűlt, felvert Hulala tejszínt teszünk bele. 
Kiolajozunk, lisztezünk egy tepsit, beleöntjük a fekete színű piskótánkat, majd ebbe, kiskanalanként csöpögtetjük a kemény pudingot. Közepes hőfokon kisütjük. A kinézete kicsit érdekes lett (sűrűbbre kell máskor a pudingot).


4 megjegyzés:

  1. Ez megtiszteltetes, koszonom! Hiszen a blogodon olyan gyonyoru csodak vannak...Ez ahhoz kepest (vegan) piskota :))

    VálaszTörlés
  2. Áh, még tanulófélben vagyunk, de köszi :) Nálunk is hasonló a felállás. Én sütök, párom pedig kattint :)

    VálaszTörlés
  3. :) Ahogy latom, neha o is sut, vagy alkot :) (pralinek:))

    VálaszTörlés