2011. október 14., péntek

Édesköményes zellekrémleves

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma.

Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy közepes krumplit és fél édeskömény termést megpucoltam, felkockáztam és vízben megfőztem.

Majd öntöttem hozzá egy doboz zabtejszínt, és összeturmixoltam. A végén sóztam, és kevés olajjal meglocsoltam. Még 2-3 percig főztem.

Nagyon finom lett, és  jólesett ilyen borongós időben. Pirítóssal ettük. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, tiszta leveske. Zabtejszínről sosem hallottam, hogy mik vannak!

    VálaszTörlés
  2. :) Egesz finom a bolti zabtejszin. (Persze, jobb es olcsobb itthon kesziteni valamit, de ha sietni kell...:) Bioboltokban kaphato,pl: http://www.hollandandbarrett.hu/termekek/tejek-es-tejszinek/zabtejszin-250ml

    VálaszTörlés