2011. október 26., szerda

Sütőtökpástétom

Kaptunk ismét finom sütőtököt. Fogok készíteni majd töltött, rántott sütőtököt, ill.sütőtökös süteményt is. Ma egyelőre pástétom készült belőle, mert erre volt szükség (ebédre brassóit és szójajoghurtos céklasalátát készítettem, ezekről nem készült fotó).
A pástétom -hasonló, mert most  jelenlegi igények szerint változtattam rajta:) - receptje elolvasható A tél ízei szakácskönyvben is. A fotó is onnan (azaz férjemtől:) származik. 

Hozzávalók:

1/4 sütőtök, megsütve, 
1 lilahagyma, 
1 marék tökmag, összetörve, 
só,
kókuszolaj,
1/4 füstölt tofu.

Megsütöttem a felszeletelt tököt, majd meghámoztam, és összetörtem. A füstölt tofut is hozzátörtem, illetve belekevertem az összetört és száraz serpenyőben megpirított tökmagot. Belekevertem a kókuszolajat, hagymát, sót. 


2 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi!Kipróbáltam ezt a receptet, de nekünk nagyon édes lett a végeredmény és furcsa volt kenyérre kenve.Ez jellemző rá ha édeskés a tök nagyon vagy valamit érdemes 'trükközni' vele?Előre is köszönöm. Judit

    VálaszTörlés
  2. Kedves Judit!

    Ez fugg a sutotok fajtajatol is, de nekunk nagyon finom volt, a hagyma, pirított tökmag,tofu miatt, amik ellensulyozzak a tok edesseget. Lehet, hogy erdemes tenni bele ilyenkor citromlevet.

    VálaszTörlés