2011. október 3., hétfő

Zöldséges zakuszka

Házi kenyérrel az igazi :)
Még csütörtökön készült ez a pástétom, és vacsorára betérő vendégeinknek is ízlett, ill.persze nekünk is, csak idő nem volt feltenni. Ez annyiban különbözik a hagyományos zakuszkától, hogy tettem bele répát és zellert. Hihetetlenül finom lett :) Gondolkodom rajta, hogy ezentúl csak így készítem majd. 

Hozzávalók:

1 óriási padlizsán, 
3 közepes kaliforniai paprika, 
1 fej hagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
1/2 közepes zeller,
1 nagyobb répa,
kevés olívaolaj.

Az elkészítés az ismert módon történt: sütőben megsütöttem a padlizsánt, és a paprikát, közben hagymát pároltam (kevés vízen), és a felvágott zellert, répát is vízben megpároltam. Majd a padlizsánt is megpucoltam, rátettem a paprikát, zellert, répát, fokhagymát is és összeturmixoltam őket. Mindezt a hagymás alapra tettem, összekevertem, és pár percig sóval ízesítve összefőztem. A végén került bele pár csepp olívaolaj. 

5 megjegyzés:

  1. Finom lehet. Ma ebből kiindulva készítettem zöldséges rizst, köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  2. Orulok neki, szivesen :) (Én a toltott szojaszeletre "gyurok" napok ota, csak nincsen ilyen formaju szojank itthon...de amikor Vegetarozunk, beszerzek, es "nagggyon kiprobalom" :)

    VálaszTörlés
  3. (Es kivancsi vagyok a zoldseges rizsre:)

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltam! Finom lett :)

    VálaszTörlés