2011. november 22., kedd

Házi marcipánnal töltött datolya a hideg ellen :)

Nagyon egyszerű, gyors és hihetetlenül finom csemege :) A marcipán az alábbi módon készül, strawberry nyomán:


Hozzávalók:


20 dkg héj nélküli mandula
6 dkg cukor/méz
3 ek. víz. 


--
25 dkg mag nélküli datolya


Elkészítés:


A marcipánhoz a mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, 2-3 percig, majd könnyedén lehúzzuk róla a héját. Ezt turmix-szal iszonyatosan elturmixoljuk a mandulát :) A cukorból és vízből/mézből szirupot készítünk, amelyet ráöntünk az elturmixolt mandulára. Folpackb-a tesszük a marcipánt, és állni hagyjuk. Eközben a datolyákat hosszában félbevágjuk. A már keményedő marcipánból lecsippentünk, kis csíkokat formálunk, és ezeket beletesszük a datolyákba. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése